HDMI Kabel - 2m
123elektronikk
På lager (Leveringstid: 1-2 arbeidsdager)
()

2 meter gullbelagt HDMI-kabelen er i en absolutt fornuftig kvalitet, og støtter HDMI 2.0 standarden.

Et HDMI kabel brukes i de fleste nyere flatskjermer og High-end DVD-spillere. En HDMI kabel brukes til å overføre både video og audio mellom forbrukerelektronikk sånn som en DVD-spiller, Apple TV eller en HDD-opptaker til en flatskjerm. HDMI-signalet er ukomprimert, noe som betyr en svært høy bildekvalitet.

HDMI står for High Definition Multimedia Interface og kan sammenlignes med en scart kabel og en komponent kabel som er slått sammen til en superkabel.

HDMI-kabelen støtter en normal oppløsning på opp til (4K) 4096 x 2160 px 60Hz, samt color spaces som DSC og sYCC601.

HDMI-standarden (High Definition Multimedia Interface), er en bransjestandard som brukes til overføring av lyd og bilde mellom enheter utstyrt med HDMI-støpsel.

En HDMI-kabel kan i tillegg til audio og video overføre annen informasjon, noe som gir en rekke praktiske funksjoner som automatisk tilpassing av oppløsning, størrelse, og format. I tillegg kan HDMI sende signal til flatskjermen som får den til å slå seg på når du skal se DVD el. lign.

HDMI-standarden ble vedtatt i 2002, og i 2004 ble det produsert fem millioner enheter med HDMI. Et tall som i 2009 var steget til 394 millioner enheter produsert av mer enn 850 forskjellige produsenter.
I dag er stort sett alle TV, mange grafikkort, PC-skjermer, multimediaenheter, spillekonsoller, Blu-rayspillere og lignende født med HDMI støpsel.
I august 2016 har det blitt solgt mer enn 4 milliarder HDMI enheter i alt.

En HDMI-kabel kan, i tillegg til å overføre ukomprimert audio og video, også overføre andre viktige informasjoner mellom enhetene.
Eksempler kan være automatisk tilpasning av oppløsning, beskjed om skjermstørrelse og skjermformat enhetene i mellom, kommandoer om å slå på skjerm, og mye mer.

HDMI V1.0 standarden - fra des. 2002 - støttet 1080p med 8 kanals lyd, mens HDMI V2.0 - fra sep. 2013 - støtter en oppløsning på 2160p (4K), og hele 32 kanalers lyd.
Det er veldig mange andre oppdateringer, forbedringer og tilrettelser i HDMI V2.0 standarden. Med alle de forbedringene krever HDMI en raskere og raskere overføringshastighet. For eksempel er HDMI V2.0 spesifisert til å kunne overføre fire ganger så mye data som HDMI V1.0 standarden.

Derfor kan du risikere at HDMI-kablene dine er ubrukelige da de ikke kan overføre forskjellige typer av data.
Det er derfor absolutt anbefalelsesverdig å anskaffe HDMI-kabler som er laget til den alltid høyeste standarden. For eksempel er skjerming mot eksternt støy samt ledermaterialet i dag en vesentlig del av det å produsere en kvalitets HDMI-kabel som lever opp til de skarpe kravene.

Du kan ikke kjøpe en HDMI-kabel som er for ny. De nye kablene er bakover-kompatible med tidligere HDMI-versjoner. I itllegg er HDMI bakover-kompatible med DVI-standarden som gjør det utrolig enkelt å sende data mellom disse to standardene med en enkel kabel.

Spesifikasjoner:
- HDMI Version 2.0
- 4K - 4096 × 2160p Ultra HD oppløsning 50/60 Hz.
- High Dynamic Range (HDR) video
- Deep Color (36 Bit), x.v.Colour (xvYCC), DSC and sYCC601.
- Auto Lip Sync.
- Dolby TrueHD, 5.1/7.1, SA-CD, DVD-Audio og DTS-HD Master.
- Audio Return Channel (ARC)
- HDMI Ethernet Channel (HEC)
- HDCP, HEC, ARC and CEC Compliant.
- 32 lydkanaler.
- 1536 kHz lyd støtte.
- 4 lydsignaler samtidigt.
- Dual Screen (2 bilder samtidig).
- 21:9, 16:9 format.
- 3D Video.
- Dynamisk lydsynkronisering.
- Støpseltype, A: Type A 19 polet HDMI støpsel
- Støpseltype, B: Type A 19 polet HDMI støpsel

Varenummer: KAB-HDMI2m-142

Alle prisene inkluderer 25% mva.

Andre kunder kjøpte også: